Posuška večer u Zagrebu

Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu priredilo je XXIX. posušku večer u hotelu Westin u subotu, 26. studenoga 2016. Okupilo se je oko 420 gostiju i uzvanika.

Priredba se je odvijala na uvriježen način: nakon pozdravnoga govora predsjednika Društva, Vlade Begića, program je vodilo dvoje studenata iz posuškoga kraja: Iva Jukić i Tomo Mandurić. Oni su i pročitali ulomke iz teksta fra Milana Lončara tiskana u katalogu izložbe umjetničkih fotografija Ljube Kovača pod naslovom Nevidljivo u vidljivomu, neprolazno u prolaznomu.

Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu

Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu
26.11. o.g. u 19 sati u Hotelu Westin.

organizira tradicionalnu

POSUŠKU VEČER

Ovim putem Vas pozivamo da dođete i sudjelujete u ovom događaju.
Započnimo ovogodišnji advent u Zagrebu uz bogat gastronomski i glazbeni program.

Uz klapu Kampanel zabavit ćemo se i uz foklorni nastup Hercegovačkih studenata, gangaša i guslara.

Šefovi iz kuhinje Hotela Westin pripremit će nam tradicionalnu hercegovačku hranu. Imati ćemo i tombolu od koje prihod doniramo potrebitim studentima iz našeg kraja.

Cijena ulaznice za odrasle je 200 kn, za umirovljenike 150 a za studente i djecu 100 kn.

Za kupnju ulaznica javite se na sljedeće brojeve telefona:091 242 8905 (Vlado), 0915478011 (Branko) i 091 265 1817 (Vjeka)

U nadi da ćete nam se pridružiti srdačno Vas pozdravljamo!

Organizacijski odbor Posuške večeri

O nama

Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu djeluje već punih trideset godina, što je među hercegovačkim zavičajnim društvima posve jedinstven slučaj. Naime, skupina hrabrih ljudi početkom osamdesetih godina, organizira okupljanje pod nazivom Posuške večeri, koje su za to vrijeme komunističkog režima bile nepoželjne a usput još i Posuške. Unatoč opravdanom strahu, kada se radilo o takvoj vrsti okupljanja, Posuške večeri su se redovito priređivale, zahvaljujući upravo hrabrosti i mudrosti tih ljudi. Raspadom ondašnje države i uspostavom neovisne Republike Hrvatske, posve logično dolazi do osnivačke skupštine zavičajnoga kluba (kasnije društva), a ona je održana 3. studenoga 1990., na kojoj je donesen statut Društva, izabran upravni odbor i prvi predsjednik društva gosp. Tomislav Hrkać. Nakon osnivanja zavičajno društvo nastavlja svoje uspješno djelovanje sve do današnjih dana, u kojem se razdoblju doista može podičiti svojim djelovanjem i djelima, od prikupljanja pomoći za obranu zavičaja za Domovinskog rata, preko podizanja spomenika fra Grgi Martiću u Posušju i Zagrebu, do donacije sredstava za kupnju jednog zvona Posuške nove crkve i mnogo drugih aktivnosti. Nakon mandata g. Hrkaća dužnost predsjednika društva obavljali su još g. Stipe Kraljević, g. Stipe Mihalj i g. Zvonimir Marić, uz spomenutu gospodu posebno aktivnu ulogu imao je, kao dugogodišnji tajnik društva, g. Slavo Mandurić. Trenutni predsjednik je gosp. Vlado Begić.

XXIX. POSUŠKA VEČER

 

Dragi Posušaci i Posušanke u Zagrebu i dragi prijatelji našeg Posušja,
ZAVIČAJNO DRUŠTVO POSUŠJE
Z A G R E B
O R G A N I Z I R A
XXIX. POSUŠKU VEČER

Nakon jedne male pauze odlučili smo se ponovo okupiti na ovakav način druženja i zabave. Posuška večer održati će se u Hotelu Westin u Zagrebu 26.11. od 19 h.

Očekuje Vas bogat zabavno – kulturni program te tradicionalne igre i tombole. Uskoro objavljujemo više informacija o samom programu te prodaji ulaznica.

Vaš ZDP!